FAQ

15 meest gestelde vragen en antwoorden over een online apotheek

1. Wat zijn de risico's van aankopen bij een (nep)online apotheek?

Het kopen van medicijnen op recept van frauduleuze online apotheken kan gevaarlijk zijn, of zelfs dodelijk. In het beste geval zijn namaakgeneesmiddelen namaakproducten van goedgekeurde geneesmiddelen en moeten ze als onveilig en ondoeltreffend worden beschouwd. Deze medicijnen zijn mogelijk minder effectief of hebben onverwachte bijwerkingen. Naast gezondheidsrisico's kunnen de meeste frauduleuze online apotheken uw persoonlijke en financiële informatie in gevaar brengen. Sommigen maken opzettelijk misbruik van de informatie die u verstrekt. Deze sites kunnen uw computer infecteren met virussen en zij kunnen uw informatie verkopen aan andere illegale websites en internetzwendel.

2. Wat zijn enkele van de waarschuwingssignalen van een nep-online apotheek?

Vermijd online apotheken die:

  • toestaan dat u geneesmiddelen koopt zonder recept of door een online vragenlijst in te vullen
  • kortingen of goedkope prijzen aanbieden die te mooi lijken om waar te zijn
  • ongevraagde e-mail of andere spam verzenden die goedkope medicijnen aanbiedt
  • receptgeneesmiddelen wereldwijd verzenden

3. Wat zijn enkele tips om veilige online apotheken te identificeren?

Om een ​​veilige online apotheek te identificeren, moet u ervoor zorgen dat de online apotheek:

  • Een geldig recept heeft
  • Een vergunning van het openbare bestuur heeft van de apotheek in uw land en de staat waar de apotheek actief is
  • Heeft een apotheker met een staatsvergunning om je vraag te beantwoorden?

4. Is het ok om receptgeneesmiddelen online te kopen in andere landen?

Geneesmiddelen die in andere landen zijn goedgekeurd, kunnen lichte variaties of andere ingrediënten hebben die ertoe kunnen leiden dat u resistent wordt tegen uw geneesmiddel of resulteren in een verkeerde diagnose door uw arts. Als u meer dan één geneesmiddel inneemt, kunnen deze verschillen ook de effecten van uw geneesmiddelen opheffen of schadelijke interacties veroorzaken. Bovendien gebruiken veel van deze illegale apotheken valse 'storefronts' om consumenten te laten denken dat ze uit landen komen met hoge veiligheidsnormen, maar de medicijnen kunnen overal zijn gemaakt.

5. Zijn de meeste online apotheken niet veilig en legaal?

Nee. Slechts drie procent van de online apotheken die door de officiële raad zijn beoordeeld, voldoen niet aan de apotheekwetgeving en praktijknormen.

6. Is het niet duidelijk welke online apotheken nep zijn en welke legitiem zijn?

Nee, het is misschien niet vanzelfsprekend dat een online apotheek nep is. Veel illegale online apotheken gebruiken valse 'storefronts' om je te laten denken dat ze echte apotheken zijn. Frauduleuze verkopers voeren valse online-drogisten uit om Amerikaanse consumenten te exploiteren door zich voor te doen als legitieme apotheken die receptgeneesmiddelen aanbieden voor de verkoop. De producten die ze leveren, zijn echter nep, verlopen en anderszins onveilig. Sterker nog, veel online-oplichterijen zijn zo geavanceerd dat zelfs professionele zorgverleners het moeilijk kunnen hebben om illegale sites op het eerste gezicht te detecteren.

7. Waarom zoeken consumenten steeds vaker online naar apotheken voor hun medicijnen?

Het internet biedt consumenten direct toegang tot informatie en diensten, waaronder online apotheken voor receptgeneesmiddelen. Ziekteverzekeringsplannen moedigen thuislevering van onderhoudsmedicijnen en het gebruik van online apotheekdiensten aan. Aangezien de kosten van receptgeneesmiddelen blijven stijgen, kunnen consumenten op zoek naar kostenbesparingen van online apotheken om hun medicijnen te betalen. Bovendien waarderen veel consumenten het gemak en de privacy van het online kopen van hun medicijnen. Voor consumenten die overweegt te kopen bij online bronnen die niet zijn gekoppeld aan ziektekostenverzekeringsplannen of plaatselijke apotheken, moeten deze consumenten weten wat de risico's zijn van het kopen van frauduleuze online apotheken.

8. Waarom voeren online apothekers een identiteitscontroles uit?

Het is een wettelijke vereiste voor zorgaanbieders om de identiteit van hun patiënt vast te stellen. Op dezelfde manier dat u een identiteitsbewijs moet verstrekken om u eerst bij uw huisarts in te schrijven, moeten wij onze patiënten een identiteitscontrole geven wanneer zij zich voor het eerst bij ons registreren.

9. Wat is het verschil tussen een merknaam en een generiek geneesmiddel? Is het één beter dan het andere?

Wanneer een medicijn voor het eerst wordt ontwikkeld, heeft de fabrikant patentrechten op de formule en / of samenstelling. Zodra dit patentrecht afloopt, kunnen andere bedrijven generieke versies van het medicijn produceren die voldoen aan dezelfde FDA-vereisten en -voorschriften als het merkgeneesmiddel. De meeste verzekeringsmaatschappijen vereisen generieke vervangingen tenzij specifiek verzocht door de voorschrijver of patiënt.

10. Wat moet ik doen als mijn nieuwe pillen er niet meer uitzien zoals degene die ik eerder had of de monsters die ik kreeg van het kantoor van mijn arts?

Medicijnen van verschillende fabrikanten, hoewel vergelijkbaar, zien er niet altijd hetzelfde uit. Als u twijfelt of u de juiste medicatie of dosering heeft gekregen, neem dan altijd contact op met het kantoor van uw apotheek of leverancier voordat u de dosis inneemt.

11. Wie moet ik bellen als ik denk dat ik een reactie heb op een nieuw recept?

Bijwerkingen van medicijnen zijn gevarieerd. Als u algemene ongemakken ervaart, zoals misselijkheid, huiduitslag of hoofdpijn, neem dan contact op met uw arts. Als u pijn op de borst, netelroos, uitslag over uw hele lichaam of ernstige kortademigheid ervaart, bel dan 911.

12. Wat is een geneesmiddeleninteractie?

Een geneesmiddelinteractie is de reactie van het ene geneesmiddel met het andere. Medicijnen zijn verbindingen van chemische middelen; de agenten in één medicijn kunnen interageren met of reageren op die in een ander medicijn. Hoewel dit soms een goede zaak is, zoals het stimuleren van Ritonavir bij HIV-zorg, zijn de interacties vaker nadelig.

Gebruik nooit medicijnen die niet zijn voorgeschreven door uw zorgverlener. Bovendien moet u altijd zorgen dat u al uw leveranciers bijwerkt, inclusief specialisten, andere apotheken en therapeuten, wanneer er een verandering is in de medicijnen die voor u zijn voorgeschreven.

13. Wat moet ik doen als ik een dosis mis?

Wat u moet doen als u een dosis mist, is afhankelijk van het geneesmiddel en de aanwijzingen voor het gebruik. Bel altijd uw apotheker om erachter te komen wat u moet doen als u een dosis mist.

14. Mijn medicatie moet gekoeld bewaard worden. Hoe lang kan het worden weggelaten voordat het niet goed is?

Hoewel dit van het medicijn afhangt, kunnen de meeste medicijnen op recept 24 uur uit de koelkast worden bewaard zonder hun potentie te beïnvloeden. Om veilig te zijn, plaats het medicijn eerst terug in de koelkast en neem contact op met uw apotheker voordat u medicatie gebruikt die is weggelaten.

15. Zijn mijn persoonlijke gegevens veilig en hoe weet ik of deze voor niemand anders toegankelijk zullen zijn?

We zullen u alleen om informatie vragen om ons in staat te stellen uw recept voor u af te geven. De recept gegevens die u invoert, worden veilig op onze systemen opgeslagen.

Greatonline24.com hecht veel waarde aan het beschermen van uw privacy. Wij geloven in het gebruik van uw persoonlijke informatie om het u eenvoudiger en beter te maken. We zullen uw persoonlijke gegevens altijd veilig bewaren en zullen deze nooit aan derden verkopen. We zullen duidelijk en open met u zijn over waarom wij uw persoonlijke informatie verzamelen en hoe we deze gebruiken. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.

Mijn Account

 

 

We gebruiken cookies om je ervaring te verbeteren. Door deze site te blijven bezoeken, stem je in met het gebruik van onze cookies.

Ik snap het